Днес от 11.30 председателят на АПИ Георги Терзийски ще представи на брифинг резултатите от проверките на пътните съоръжения в страната


На брифинг срещата, която ще се проведе в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура“  председателят на АПИ Георги Терзийски ще обобщи резултатите от извършените проверки  на съоръженията за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях и прилежащия сервитут.

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават също така, че от днес се спира движението по участък от път II-49 през село Каменово. Спирането е поради извършването на ремонт на отсечката от пътя Разград – Кубрат.

За обходен маршрут ще се използва кръстовището на път II-49 при км 50+221 по път III-4902 през с. Побит камък, до кръстовището с общински път RAZ3003 за с. Брестовене – с. Брестовене – с. Медовене – кръстовището на път II-49 с път II-23 в гр. Кубрат и обратно.

Предвижда се организацията по ремонта да продължи до 10 октомври. В село Каменово се очаква да се извършат изкопни работи, които ще обхващат цялата ширина на пътното платно. Налага се да се спре трафика, за да бъдат подменени бордюрите, както и да се поставят нови ограничителни системи, знаци и маркировка.