Очаквайте спиране на движението – ще се поставят рамки за тол системата на „Европа“


Ограничението за пътните превозни средства ще важи за днес и в събота, късно вечерта

Днес в рамките на един час от 23 ч. до 24 ч., ще бъде спряно движението в двете посоки в участък от магистрала „Европа“. По информация от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ този участък е преди отбивката за Нови Искър и Своге, шофирайки в посока София – Кулата.

За да не бъде усложняван трафика денем, малко преди полунощ, ще се монтира рамката на сформираща се електронна система. Както знаете тя е с цел събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние, отнасящото се за пътните превозни средства над 3,5 тона.

Докато ограничението е в сила, трафикът ще бъде пренасочван по стария околовръстен път – II-18.

Отново тази събота (10.08.2019г.) в рамките на един час от 23 ч. до 24 ч., поради монтирането на толрамката, ще бъде ограничено движението по магистрала „Европа“ при отбивката за Чепинци, шофирайки от Ботевград към Кулата. По данни от АПИ превозните средства ще бъдат пренасочвани по стария околовръстен път – II-18.

За протичането на безаварийния процес е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание, съобразено с посочената скорост и да се придържат към стриктното спазване на пътната сигнализация.