Във връзка с винетките, Бойко Борисов се извини и уволни първите „технологично“ виновни, БСП обаче искат глави на министри.


Засега отговорност заради провалите при въвеждането на електронната винетка пряко ще поемат двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър.

В АПИ освободени са Веселин Давидов, член на Управителния съвет, отговарящ за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа, както и Антон Антонов, директор на Националното тол управление.

Освободен е и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Не е изключено още хора да понесат отговорност, като това ще стане ясно през следващата седмица.

Корнелия Нинова поиска оставката на министри, тъй като за провала с електронните винетки трябвало да бъде понесена политическа отговорност, а не чиновническа, и обвини управляващите в некомпетентност и неграмотност.

БСП питат и дали сегашният заместник-министърът Николай Нанков ще продължи да отговаря за тол системата, след като бе отстранен като министър за трагедията край Своге.