Купете винетка за 2021 г. онлайн на www.evinetka.bg


Купете винетка за 2021 г. онлайн на www.evinetka.bg

Винетка за 2021 година може да се закупи на #www.evinetka.bg до 30 дни преди желаната дата на нейното активиране. Преди това, само по регистрационния номер на МПС всеки може бързо и лесно да провери до кога е валидността на всяка електронна винетка.

Стъпките за купуване на нова електронна винетка са прости и лесни. Регистрационният номер на МПС средство трябва да се въведе с главни букви, без интервали, тирета, точки или други знаци. Може да се използва както кирилица, така и латиница, но трябва да се внимава въведеното в системата напълно да отговаря на изписването на регистрационния номер.

Плащането става с банкова или дебитна карта, а разписката удостоверяваща закупената винетка се получава на предоставения е-мейл.

Проверката за това, дали автомобилът е с платена електронна винетка може да се направи по всяко време. На контролиращите „тол-полицаи“ не е нужно да се представя никакъв документ. Контролът се осъществява автоматизирано, чрез специализираните камери и проверка в реално време по регистрационния номер в централния сървър на АПИ.

Спомняме си, че хартиените винетни стикери бяха заменени от изцяло #електроннивинетки от 01.01.2019. Оттогава закупуването на пътни винетки става лесно, бързо и удобно онлайн на #www.evinetka.bg. Това се прави по всяко време на денонощието и от всяко място. Не е необходимо физически да се посещава пункт за продажба.

#evinetkabg, #wwwevinetkabg, #електроннавинетка, #електроннивинетки, #vinetka, #evinetka, #винетка, #евинетка