Тол-такси в Словакия

Тол-такси в Словакия – Пътни такси – Международно Пътуване Разкачване

В Словакия, винетките са задължителни за всички автомобили. От 2016 г. се предлагат електронни винетки:

До и включително 3.5 тона (с изключение на мотоциклети) за всички пътища, обозначени със знак „Autostraße“ и „Autobahn“.

Електронни винетки можете да купите от всяка бензиностанция OMV с Вашата OMV карта в Словакия. https://www.omv.bg/bg-bg/business-customers/omv-card/international/road-taxes

Над 3.5 тона

Тол-такса за движение по магистрали и скоростни пътища за автомобили и автобуси (включително кемпери) над 3,5 тона се плащат чрез словашката тол-система MYTO. Тол-таксите се плащат на оператора SkyToll изцяло по електронен път чрез бордово устройство (OBU).

Автомобилите се отнасят към различни тарифни категории въз основа на максималното разрешено общо тегло, броя на осите и емисионния клас. Ако емисионният клас не е обявен при регистрацията и трябва да се докаже, на автомобила автоматично се дава клас 0 и се плащат по-високи такси.

Важни връзки:
Information e-vignette
Online e-vignette booking
Toll system MYTO
Toll Tariffs
SkyToll
Toll Calculator

С OMV картата с функция ROUTEX можете да минавате през тол-станции, мостове и тунели без да са Ви необходими пари в брой. Просто изберете предпочитания от Вас метод за начисляване на такси:
Pre-Pay: Авансово плащане
Post-Pay: Отложено плащане

С Post-Pay On-Board-Unit (бордово устройство за отложено плащане) Вие избягвате ненужния престой, пестите време и можете да следите всяко плащане на тол-такси. Нашите тол-услуги обхващат цяла континентална Европа – от Атлантическия океан до Черно море.

Получавате опис на всички платени тол-такси заедно с вашата фактура от OMV. Те може да се разделят по държави и услуги. Регистрирането, плащанията и размерът на тол-таксите се обработват по различен начин във всяка страна.